Diensten

 

 

  • Restauratie & Conservering
  • Onderzoek
  • Conditie controle
  • Koerieren

Restauratie & Conservering

Reiniging20160202_152929

Verwijdering van vuil, vernis, storende niet originele overschilderingen, storende oude vullingen van het originele oppervlak van het schilderij

 

 

 

 

 

 

 


Consolideren

P1190989

 

Het vastzetten van losse verf en grondering om verlies te voorkomen.

 

 

 


Structureel werk op doekP1200031 - kopie

 

Het hechten van scheuren door de draden te herweven en vastzetten onder vergroting, te zwakke spanranden voorzien van een randbedoeking, herbedoeking van zeer zwakke textiele dragers.

 

 

 

 


Vullen en textuur aanbrengenP1190681 - kopie

Gebieden met verfverlies vullen tot origineel niveau en voorzien van een optimale textuur.

 

 

 

RetoucherenDSC03311 - kopie

Inschilderen van beschadigde verflagen en locaties met verfDSC03341 - kopie - kopie (2)verlies. Hierbij wordt de kwaliteit verhoogd met respect voor het originele werk.

 

 

 

 

 

 


Structureel werk op paneel

Het verlijmen van barsten van en verbindingen tussen panelen
Dunner maken van schuivende latten van bevestigde parketten

IMG_1270 - kopie

IMG_0125 - kopie

 

 

 

 

 


Onderzoek

sk-a-2705 - 5.3- x100 uv midden-Image Export-34Een optimale restauratiebehandeling gaat gepaard met kunsthistorisch en technisch onderzoek. Kunsthistorische expertise wordt door Atelier Iddi geleverd. Voor diepgaand materiaaltechnisch onderzoek wordt beroep gedaan op het netwerk van specialisten in dienst van erkende instituten als de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed , Stichting Restauratie Atelier Limburg, en verscheidene musea.

Materiaaltechnisch onderzoek, zoals pigment identificatie, kan worden uitgevoerd met röntgen-(Xray),  röntgenfluorescentie- (XRF), infrarood (IR)-onderzoek,  en analyse van verfdwarsdoorsneden, aangevuld met een onderzoeksrapport. Ook dienen ultraviolet (UV) licht en het gebruik van de onderzoeksmicroscoop ter ondersteuning van het technisch onderzoek.

Voor eerder uitgevoerd onderzoek in samenwerking met gerenommeerde instellingen zie Publicaties.


Conditie controle

20150910_113911 - kopieAdvies wordt verleend over bruiklenen van kunstobjecten. Ook worden kunstobjecten begeleid tijdens het transport en wordt toezicht gehouden tijden het opbouwen en afbreken van tentoonstellingen. Dit volledige proces wordt vastgelegd op schrift en in beeld.

 


Koerieren