het geheim van de meester team

Reconstructies van schilderijen in Het geheim van de Meester

Jasper Krabbé het geheim van de meester schilderij reconstructies
Fotocredits: AVROTROS

 

Het Geheim van de Meester

Nederland heeft een rijke geschiedenis aan kunst die is voortgebracht door grote kunstenaars. Maar wat heeft ertoe geleid dat deze kunst zo speciaal is? In Het geheim van de Meester gaat Jasper Krabbé met een team experts de ultieme uitdaging aan: het maken van reconstructies van uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Denk aan schilderijen als Meisje met de Parel van Vermeer tot Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan. Het team probeert een antwoord te krijgen op de vraag: Wat schuilt er achter het geheim van deze grote meesterwerken?

Een team experts gaat vanuit een meesteratelier samen de uitdaging aan om materialen en schilderijen te reconstrueren. Alles wordt uit de kast gehaald om het geheim van zes verschillende meesters te achterhalen.

Experts

Aan kunstschilder Charlotte Caspers de taak om de techniek van Vincent van Gogh, Karel Appel en Vermeer meester te worden. Hierbij wordt zij ondersteund door restaurator Michel van de Laar, professor Joris Dik, materiaaldeskundige en Berd Visscher, timmerman. Jasper Krabbé trekt het land in op zoek naar materiaal.

Reconstructies van Schilderijen

De Nederlandse schilderijen die centraal staan, zijn: Meisje met de parel van Johannes Vermeer, Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan, Zelfportret op jeugdige leeftijd van Rembrandt, Kindje, kerkje, beestje van Karel Appel, Vincent van Gogh met Zelfportret met grijze vilthoed, en De Marskramer van Jeroen Bosch.

 

Programmagegevens

Het geheim van de Meester
Televisie NPO 2
Vanaf donderdag 1 september
21.10 uur
Vanaf donderdag 8 september
20.30

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren