restauratie van een lijst door Aldo Manzo

Restauratie in Amsterdam – Aldo Manzo restaureert een lijst

Afgelopen week is er weer restauratie werk verricht, zowel aan schilderijen als de lijst in Atelier Iddi schilderijenrestauratie in Amsterdam. Aldo Manzo heeft zich gericht op de restauratie van twee lijsten en ik heb twee schilderijen gerestaureerd.

Het typisch Amsterdamse uitzicht op het Ij biedt een mooie achtergrond tijdens de restauratiewerkzaamheden. Vooraf hebben wij de lijsten en schilderijen gefotografeerd in de fotostudio, die met zwarte gordijnen kan worden afgesloten van het daglicht. Nu ieder een kop koffie op heeft en zijn restauratiehoek heeft ingericht wordt er af en toe over en weer overlegd. Aldo Manzo is zelfstandig restaurator en restaureert onder de naam Atelier Manzo. Hij gespecialiseerd in de restauratie van houten panelen, lijsten, en heeft een voorliefde voor structurele behandelingen waarbij iets wordt gevraagd van zijn inventiviteit.

"<yoastmark
het restauratieatelier in Amsterdam
"<yoastmark
uitzicht op het Ij – restauratie – atelier Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén van de restauratie-ateliers is gevestigd in Amsterdam in ‘Het Veem‘. Dit voormalig pakhuis bestaat sinds de 19e eeuw. Destijds lag er aan de voorzijde van het gebouw een spoor zodat de goederen makkelijk Amsterdam in en uit konden worden vervoerd. Tegenwoordig zijn er in het Veem meerdere culturele bedrijven gevestigd. Enkelen sluiten aan bij de restauratiepraktijk. Zo werken er meerdere restauratoren, lijstenmakers en een kunstfotograaf.

restauratie van een lijst door Aldo Manzo
restauratie van een lijst door restaurator Aldo Manzo

Na de restauratie in Amsterdam worden de schilderijen door de klant opgehaald. Maar eerst leggen wij de laatste hand aan deze restauratie; het schilderij krijgt zijn laatste retouches en de lijsten hun verguldsel en patina. De schilderijen worden in de lijst geplaatst en er wordt een foto gemaakt ter afsluiting van de restauratie. De werkdag in Amsterdam zit er weer op, de klant is tevreden, en wij ook! Wij hebben weer veel kennis uitgewisseld en kijken uit naar de volgende opdrachten. Heeft u ook een lijst die een restauratie kan gebruiken, schroom dan niet om contact op te nemen.